zaterdag 23 januari 2016

HOME || EEN LEVEN ZONDER (COMMERCIËLE) TELEVISIE

Ph: Roel

Ik ben dol op notitieboekjes en iedere reden om er eentje in gebruik te nemen is meer dan welkom. Afgelopen zomer besloot ik daarom heel burgerlijk een huishoudboekje te maken! Boodschappenbriefjes, to do-lijstjes en uiteraard een overzicht van al onze inkomsten en uitgaven. Aangezien ons leven plus een baby en minus een inkomen flink zou gaan veranderen, besloot ik te kijken waar we konden snijden in onze vaste lasten. En ik kwam als eerste uit op commerciële televisie.

Roel en ik kijken eigenlijk niet zoveel TV. Films en series kijken we via Netflix. En als de televisie aan staat is het meestal op NPO1, 2 of 3. Om 19:00u eten met De Wereld Draait Door op de achtergrond brengt een beetje structuur in ons leven, haha! Programma's die ik echt niet zou willen missen, zoals Expeditie Robinson, kan ik terug zien op internet. We besloten het gewoon eens te proberen, een leven zonder commerciële televisie!

Inmiddels zijn we een half jaar verder en dolgelukkig met onze keuze! Ik mis de commerciële zenders namelijk helemaal niet. Daar waar we eerst nog wel eens een bullshit-programma als achtergrond op hadden staan, gewoon uit gemakzuchtigheid, zetten we nu veel sneller de muziek aan. Waarom deden we dat niet eerder?! Het zorgt meteen ook voor een meer ontspannen sfeer in huis.
Voor kerst kreeg Roel van zijn broer en zijn schoonzus een Chromecast en dat heeft het nog makkelijker gemaakt om programma's via internet terug te kijken. Maar om eerlijk te zijn volg ik eigenlijk niets meer van de commerciële omroepen. Omdat we de zenders niet ontvangen, zie ik ook geen reclames en vergeet ik eigenlijk volledig dat ze bestaan. Zo kwam ik er pas halverwege het seizoen achter dat The Voice weer was begonnen. Of ik het gemist heb? Nope!

We zijn niet opeens principieel tegen commerciële TV geworden. Op Nieuwjaarsdag ontvingen we opeens wel weer alle zenders (foutje? reclame?) en hebben we de hele middag lekker geestdodend South Park liggen kijken op de bank. Maar voor ons is het een mooie manier om wat geld te besparen en tegelijkertijd ons leven wat te verrijken met muziek en meer tijd voor elkaar!

Q: Hecht jij veel waarde aan commerciële televisie?

3 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar dit! Sinds ik samenwoon met mijn vriend (nu bijna 3 jaar) hebben we eigenlijk geen TV. We hebben er nooit een gekocht, omdat we allebei ook niet van die TV-kijkers zijn. Bovendien scheelt het ruimte in huis, en vinden wij stiekem een televisie ook gewoon niet zo mooi staan in huis, haha! Wij missen het in elk geval allebei nog steeds niet. En als we iets toch willen zien kijken we het inderdaad terug. En sinds gisteren heb ik ontdekt dat we doordat we internet van Ziggo hebben, we via ons Ziggo account op de computer live TV kunnen kijken! Dus als we het toch een keer live willen zien, kan dat zelfs ook nog :-)

  In ieder geval dus een aanrader, mocht je ook bij Ziggo zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah handig! En inderdaad, als je het niet mist, waarom zou je er dan eentje aanschaffen? Wij hebben wel een TV, maar nadat mijn vriend 'm had gekocht lachte iedereen 'm steeds uit dat-ie zo klein is... Terwijl wij vinden dat-ie genoeg ruimte inneemt! Toen ik nog alleen woonde had ik zo'n oud klein TV'tje, die je vroeger op je slaapkamer had zeg maar. Ik geef er zo niets om haha! x

   Verwijderen
 2. Daar kan ik mij helemaal in vinden! Ik heb hetzelfde. Gek eigenlijk he dat het vanzelfsprekend word om de tv aan te hebben op de achtergrond terwijl je -waarschijnlijk net zoals ik - er niet mee opgegroeid bent.

  BeantwoordenVerwijderen

Speak up! Ik waardeer het! ♥