donderdag 21 januari 2016

BABY || DIT KOCHT IK TWEEDEHANDS VOOR DE BABYKAMER


Toen ik in mei 2015 in verwachting bleek van ons eerste kindje, besloot ik eigenlijk meteen het als een uitdaging te zien om zoveel mogelijk spullen tweedehands te kopen. Zelfs van de spullen die onze ouders ons cadeau wilden doen, ging ik op zoek naar de gebruikte versie. Voor nieuwe spullen betaal je de hoofdprijs zodra er 'baby' voor staat. En de ondertitel van dit blog is natuurlijk niet voor niets 'Broke is the new black'...
Dit kochten wij allemaal op Marktplaats:

1. Stokke Xplory kinderwagen en Maxi Cosi

Nieuwprijs: samen +/-  €1250,-
Wij betaalden: €700,-

2. Ledikant TWF

Nieuwprijs: vanaf  €350,- voor ledikant en commode
Wij betaalden: €50,-  voor alleen het ledikant, inclusief matras

3. Stokke Tripptrapp

Nieuwprijs: +/- €169,-
Wij betaalden: €45,-

4. Hema luieremmer

Nieuwprijs: €25,- (incl. vuilniszakken t.w.v. €8,50)
Wij betaalden: €7,50

5. Baby Bjorn draagzak

Nieuwprijs: €80,-
Wij betaalden: €15,-

6. MiniMonkey draagdoek

Nieuwprijs: €40,-
Wij betaalden: €13,50

7. Prenatal wipstoel

Nieuwprijs: €35,-
Wij betaalden: €10,-

De commode kochten we nieuw, net als alle lakens, dekens, hydrofiele doeken, washandjes, kleertjes etc. Ook dat is goed tweedehands te krijgen, maar ik vond het een fijner idee om dat nieuw te hebben.
En dan hebben we nog een aantal dingen geleend van vrienden en familie, zoals een borstkolf, de box, een voedingskussen, de babybak van de Tripp Trapp en de TummyTub. Op deze manier hebben we een hoop geld bespaard!

Q: Zou jij tweedehands spullen kopen voor je baby?
3 opmerkingen:

 1. Wat goed zeg! Zo bespaar je echt wel veel zou ook dat soort dingen tweede hands halen maar het zelfde als jou nieuw halen zeg maar! Leuk artikel zo zie je maar weer dat tweedehands ook prima is! Hoop dat jullie der snel ontmoeten en gebruik mogen maken van alles haha! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo da's flink uitgespaard!
  Hier het geluk met een nicht waar we veel van gekregen hebben! Ze vond het zonde om de kinderwagen/maxi cosi op marktplaats te zetten en toen ze hoorde dat ik zwanger was mochten wij het hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh wauw wat goed bespaard!! En wat ziet het er leuk uit!! Ik zou zelf inderdaad ook veel tweedehands aanschaffen. Maar inderdaad, hydrofiele doeken etc. lijkt me dan weer prettiger om nieuw te kopen. En kleertjes lijken me ook heel leuk om te kopen, haha, zie nu al vaak zo veel dingen waarvan ik denk "oooh dat wil ik voor mijn toekomstige kindje!" haha.

  Ik ben zo benieuwd wanneer de baby komt, hopelijk kunnen jullie snel van haar genieten! <3

  - Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Speak up! Ik waardeer het! ♥