OVER MIJ


Linda van Tienen-Korner
Rotterdam, the Netherlands
Jolie (2016)
Lilou (2019)
4 miscarriages (2017+2018)
married to Roel
stay-at-home mom
writer
fashion enthusiast
cat fan 
loves to travel
'live with less'

Welkom op AfterNINE!

AfterNINE is een persoonlijk blog waarop ik content deel over mijn leven. Het moederschap, reizen, mode, onze bruiloft, mijn miskramen, recepten, hotspots. Whatever comes around!

Ideaal

In 2013 zegden Roel en ik beiden onze baan op om een aantal maanden door Zuid-Amerika te reizen. Dat beviel zo goed dat we dat in 2015 nogmaals deden! Een prachtig avontuur, maar onze leefstijl onderging wel een flinke metamorfose.Veel vrijheid, maar een financieel een flinke stap achteruit. De ervaringen die we opdeden in het buitenland maakten dat ik dit ook geen probleem vond, het heeft mijn ideaal van een minder kapitalistisch leven alleen maar versterkt. In Nederland is het heel belangrijk wat voor werk je doet, hoeveel je verdient en wat je bezit. Voor mijn gevoel ligt de focus ergens anders, namelijk op het zoveel mogelijk tijd vrij maken om samen te zijn met de mensen van wie ik houd en mooie ervaringen op doen. Geld verdienen is noodzakelijk om te kunnen leven, maar in het totale plaatje een bijzaak.

In mei 2015 -we waren net een maandje terug van onze laatste reis- bleek ik in verwachting te zijn. Niet ongepland, maar sneller dan verwacht. Wat een mooie verrassing! Roel had op dat moment net weer werk en ik nog niet, en we besloten dat ik thuisblijfmoeder zou zijn. Voor mij was dat een droom die uitkwam! Ik vind het heel belangrijk om thuis te kunnen zijn voor de kinderen, het is zulke waardevolle tijd en het geeft rust. Maar met een gezin van één inkomen rondkomen is in deze maatschappij een echte uitdaging!

Begin 2016 is onze dochter Jolie geboren. Sindsdien draag ik de dagelijkse zorg voor haar en voor het huishouden en werkt Roel fulltime in de jeugdhulpverlening. Het ouderschap hebben we op ons af laten komen en in eerste instantie vooral ons gevoel gevolgd. Along the way kwam ik erachter dat je onze manier van opvoeden onder het 'natuurlijk ouderschap' kan scharen. Daarnaast vind ik Montessori en Waldorf erg interessant, maar staat het volgen van mijn gevoel en kijken naar de behoeftes mijn kind nog altijd boven iedere opvoedstijl of -visie. Roel en ik waren al snel klaar voor een tweede kindje, maar tussen mei 2017 en september 2018 kreeg ik 4 miskramen. In de zomer van 2019 is onze tweede dochter Lilou geboren.

De naam AfterNINE

Samen met een vriendin fantaseerde ik vroeger over het uitbrengen van een zwangerschapsmagazine. En dat zouden we NINE noemen. Het magazine is er nooit gekomen, maar dit is the next best thing: Een blog over mijn leven na die 9 maanden zwangerschap, mijn leven als moeder, my life After NINE.

Populaire posts