woensdag 28 november 2018

AFTERNINE HOTSPOT || VILLA ZEBRA


Kunstlaboratorium

Villa Zebra is een kindermuseum, uniek in z'n soort. Ik was dan ook erg nieuwsgierig wat hier allemaal te beleven valt! Op een vrijdagmiddag pakte ik samen met Jolie de metro naar Rotterdam Zuid, het museum is nog geen 10 minuten lopen van station Wilhelminaplein.

Bij binnenkomst was Jolie direct in de ban van het enorme poppenhuis! Ze kroop er nog net niet zelf in (had prima gepast, maar het is niet veilig hihi).
Hier zit ook de koffiehoek, dus even bijtanken terwijl de kinderen spelen kan hier ook heel goed.

Toen ze het poppenhuis wel gezien had, gingen we eens bekijken wat er nog meer te doen was. We kwamen uit bij de permanente tentoonstelling ZELF!: 5 speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars zijn ontwikkeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Wat een avontuur! Samen spelen en opgaan in fantasie is op een plek als deze wel heel makkelijk, zo leuk!

Op het moment dat wij er waren werd er ook een workshop aangeboden. Jolie mocht papier scheuren en lijmen op karton en vervolgens mocht ze kijken of ze er een dier, of misschien wel een monster in zag! En die mocht ze dan vervolgens oogjes geven met speciale oogjesstickers. Omdat iedereen in en uit loopt kon je ieder willekeurig moment starten met de workshop. Voor Jolie was het een leuke afwisseling met het spelen in de kunstinstallaties. Even rustig zitten en met 1 ding bezig zijn.

We hebben veel samen gespeeld, maar Jolie ging ook alleen op ontdekkingstocht. Ze maakte zelfs een vriendje met wie ze de grootste lol had! We zijn in totaal 3 uur binnen geweest en bij vertrek huilde Jolie tranen met tuiten, omdat ze zo graag wilde blijven. Een echte aanrader dus!

Oudere kinderen

Boven heeft Villa Zebra nog een wisselende tentoonstelling voor kinderen vanaf 7 jaar. Tot maart 2019 is dat Ticket to de Toekomst. Omdat Jolie hier nog te jong voor is zijn we er niet geweest en kan ik er niets over zeggen. Maar er is dus ook een programma voor kinderen van 6+.

Praktisch:

Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur.
Je betaalt €8,- per persoon voor een kaartje. Met de Rotterdampas is de toegang gratis. De museumjaarkaart is niet geldig in dit museum. 

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam

Mooie locatie op Rotterdam Zuid!

Een enorm poppenhuis, hoe leuk is dat!


De kunstinstallaties prikkelen de fantasie!


Lekker knutselen tijdens de workshop.

Memory spelen op de gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Speak up! Ik waardeer het! ♥