SOUP || OOSTERSE WORTELSOEP


Door al die wortels in de schoentjes van onze kinderen voor het paard van Sinterklaas, werd ik geïnspireerd een wortelsoepje te maken. Perfect voor deze tijd van het jaar lijkt mij zo!

Oosterse wortelsoep


Nodig (voor 2 á 3 personen):

1 zoete ui
2 tenen knoflook
500 gram wortels
1/2 rode paprika
sap van een 1/2 limoen
stukje gember
1 tl citroengras
1 tl kerrie
1 tl komijn
1 groentebouillonblokje
150 ml kokosmelk
verse koriander


Bereidingswijze:

Snijdt de ui, de knoflook, de paprika en de wortels in stukken en bak dat alvast in wat olijfolie. Schil en snijdt de gember klein en voeg dit samen met de andere kruiden toe. Breng 1,5 liter water aan de kook, los de bouillonblokje op en voeg het water toe aan de groenten. Laat ongeveer 20 minuten koken. Haal van het vuur en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan de kokosmelk en de limoensap toe en roer goed door. Garneer de soep met lekker veel verse koriander voor die echte Oosterse smaak. Klaaaaarr!

Lekker met naan knoflook/koriander.

Eet smakelijk!

Populaire posts