zaterdag 18 november 2017

AFTERNINE HOTSPOT || TEXTIL CAFE KEULEN


Op onze 2e dag in Keulen maakten we een wandeling langs de Rijn en door het centrum. En het Textil Cafe kwam voor ons precies op de goede tijd op de goede plaats! We hadden trek, maar vielen nog niet om van de honger, Jolie was net weer wakker geworden in de draagzak en wij waren juist wel toe aan even een rustmomentje op een warme plek.


Het Textil Cafe oogt knus, maar misschien ook wat krap door de vele tafeltjes, stoelen en banken in de kleine ruimte. Er waren veel verschillende mensen: naast ons zaten 3 vriendinnen en een baby, daarnaast een stel met hun hond. Boven een grote groep hippe studenten en buiten op het terras sipte een oude man aan een groot glas bier. Maar ondank dat was er genoeg ruimte voor Jolie om te klimmen en te spelen. En ze kreeg ook figuurlijk de ruimte, ik heb geen moment het gevoel gehad dat ze teveel was of in de weg liep. Het personeel was supervriendelijk en een tikje alternatief en er hing een warme en relaxte sfeer.
De kaart is Italiaans en bestaat onder andere uit verse panini's en een dagelijks wisselende soep en die van ons smaakten verrassend goed! Wat is er fijner dan opwarmen bij een vers pompoensoepje na een lange herfstwandeling?
Ze noemen zichzelf een plek waar mode en espresso samen komen. Maar op de waslijn met wat kledingstukken na, waarvan ik dacht dat het een leuke verwijzing was naar de naam van het café, is dat eerste eigenlijk langs me heen gegaan. De sterke espresso was afleiding genoeg!

Er is een hoop te zien in Keulen en er zijn vast heel veel leuke plekken om wat te eten en te drinken. Maar wij zijn hier heerlijk even bijgekomen met z'n 3-en, we hebben lekker gegeten en Jolie genoot van de aandacht en de ruimte. Daarna waren we weer klaar om de stad verder te ontdekken. Een mooie plek om te delen dus!

Textil Cafe
Eigelstein 122
50668 Köln

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Speak up! Ik waardeer het! ♥