zaterdag 27 mei 2017

SOUP || POMPOENSOEP MET LINZEN


Het is vrijdag soepdag in huize Van Tienen. Bij het gezinsleven horen nieuwe tradities en daarom ben ik begonnen met iedere vrijdag verse soep te maken. En de recepten deel ik hier met jullie. Van simpel tot ingewikkeld. Van familierecepten tot Google-vondsten waar ik een eigen draai aan heb gegeven. Vandaag:

Pompoensoep met linzen

Nodig voor 2 รก 3 personen:

1 pompoen
1 ui
olijfolie
1 tl komijn
1 teen knoflook
1/2 el sambal
water
400 gr linzen (pot)

extra: feta, pompoenpitten en bieslook

Bereidingswijze:

Verwarm de pompoen in de oven, zo kun je hem makkelijker uithollen. Wanneer je de pompoen begint te ruiken, is hij zacht genoeg. Snijdt onderstussen de ui en de knoflook klein en bak dit alvast met wat olie in de pan. Als de pompoen zacht genoeg is, snijd je het vruchtvlees eruit en voeg je dit toe aan de ui en de knoflook in de pan. Voeg minimaal 500 ml kokend water toe. Voeg de sambal, de komijn en wat peper toe en laat het geheel 5 minuten koken.
Staafmixer erdoor tot het een gladde soep is.
Doe daarna pas de linzen erbij en laat dit samen nog 3 minuten koken. Klaaar!

Voeg bij het opdienen wat feta, pompoenpitten en bieslook toe om het helemaal af te maken.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Als het alleen is om de pompoen zacht te laten worden zet ik 'm op 220C en zet ik de pompoen er al in tijdens het voorverwarmen. Maar als de oven toch al aan moet, bijv om zelfgemaakte soepstengels te maken op 180C, dan kan dat ook prima!

      Verwijderen

Speak up! Ik waardeer het! ♥