MAASPODIUM || PAK 'M MET PASEN


UPDATE: Zondag 23 januari is Pak 'm nog een keer te zien via een live stream! Via deze link koop je een kaartje en kijk je live mee, met het hele gezin: 

https://www.maastd.nl/livestream-pakm

Doen hoor! 

💛

Afgelopen zondag waren Jolie en ik uitgenodigd bij het Maaspodium om PAK 'M te komen bewonderen. PAK 'M is een peutervoorstelling (3+) van theatergezelschap BonteHond. Omdat het ook nog eens Pasen was, mochten de kinderen na de voorstelling paaseieren zoeken in de foyer.


Uiterlijk een half uur voor aanvang moesten we onze kaarten ophalen. Aangezien we niet echt ochtendmensen zijn, was het voor ons rennen en vliegen om op tijd te zijn. Maar dat gehaaste gevoel viel vrijwel direct van me af toen we aan kwamen lopen bij het Maaspodium. De zon scheen rijkelijk en op het grasveld voor het theater liggen zitzakken. Er staan stoelen en tafels waar mensen wat zitten te drinken en er zijn spelletjes neergelegd voor de kinderen. Jolie vindt het allemaal een beetje spannend en durft nog niet meteen aan te sluiten bij de andere kindjes, maar na even toekijken vanaf de zijlijn besluit te er toch maar op af te gaan.En dan is het alweer 11:00u en mogen we naar binnen. De voorstelling begint! Jolie zit afwachtend en nog steeds een beetje in spanning naast me, maar al snel hoor ik haar schaterlachen. En ze is niet de enige! Het is zo leuk om te zien hoe de kindjes oogcontact met elkaar zoeken en samen nog eens lachen om wat ze zien (of elkaar overtreffen in hoe hard ze kunnen lachen!) en hoe ze meeleven en meedoen met het spel. Niets werkt zo aanstekelijk als de lach van een kind, helemaal die je eigen kind!ph:  ©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2


ph:  ©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

Na de voorstelling is er een korte workshop in playbacktechnieken. De microfoon is de 4e speler in de voorstelling, dus het sluit helemaal aan op het onderwerp. Altijd leuk zo'n interactief gedeelte! Helemaal als de kinderen een sirene mogen playbacken en jouw kind als enige heel hard 'Taatuuu taaatuuu' door de zaal galmt! 😄 Dat playbacken 'net alsof doen' is, heeft ze die ochtend ook meteen geleerd!


ph:  ©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

En dan mogen we de zaal verlaten, allemaal met een eigen plopkapje (het ronde, zachte omhulsel van een microfoon) om mee te playbacken of te presenteren. Op zoek naar de paaseitjes!
We komen een beetje aan de late kant naar buiten, dus even denk ik dat we al te laat zijn en dat alle eieren al gevonden zijn. Maar dan vindt Jolie er toch nog eentje op de trap. En dan, op de meest geheime plek, vindt zij het gouden ei! Zoveel kinderen, en zij vindt 'm. Wat een mazzel! Ze krijgt een mooi cadeaupakket van Bontehond met onder andere stickers en een voorleesboekje. Maar het allerleukste vindt Jolie nog dat ze het samen uit mag pakken met 1 van de spelers! Ze is helemaal onder de indruk!
We drinken nog een drankje buiten in de zon en dan gaan we ervandoor. Er wordt op ons gewacht met een Paaslunch! Jolie valt in de auto vrijwel direct in slaap. Wat een ochtend! En naast dat ik zelf ook heb genoten van de voorstelling, vond ik het vooral heerlijk om te zien hoe geweldig zij het vond!

Zelf ook zin gekregen in een stukje cultuur snuiven met je kind? Het Maaspodium heeft t\m 5 mei een speciaal vakantieprogramma. Hier kun je lezen wat er wanneer te zien is!

Ga jij wel eens naar jeugdvoorstellingen in het theater?

Liefs,
Linda

Populaire posts