STUFF I LOVE || #10 - JOLIE'S FAVORIETE SPEELGOED


Nou, daar is ie dan eindelijk: Mijn grote speelgoed Stuff I Love. Gebruik het als inspiratie voor je eigen kind, als feest der herkenning of als tips voor een cadeau voor de peuter van een ander. Ik vond het in ieder geval erg leuk om Jolie eens extra te observeren en te zien wat ze nou écht leuk vindt om mee te spelen.
Zelf vind ik houten speelgoed erg mooi en ben ik vooral voorstander van passief speelgoed. Speelgoed dat een beroep doet op de creativiteit en de fantasie van je kind. Dus het liefst geen batterijen, lichtjes en geluidjes. Natuurlijk heeft Jolie ook wel wat actief speelgoed (vooral gekregen) en dat vind ik ook ok, maar passief speelgoed heeft wel echt mijn voorkeur.
Hoe sta jij hierin?

1. Balans

Het Wobbelboard stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Vrij prijzig, maar zo ongeveer een leven lang leuk. Met mijn vader heb ik al een poosje geen contact, maar hij maakt wel regelmatig (spaar)geld over voor Jolie. Zo ook op haar verjaardag en dat vond ik een mooi moment om dit board voor haar te kopen.
Het was natuurlijk even afwachten wat ze ervan zou vinden, maar vanaf de eerste minuut was ze ermee in de weer. Ze gebruikt 'm als glijbaan (rechtop tegen de bank, haar lievelings op het moment), om te balanceren, om haar auto's er vanaf te laten rijden, als bankje of als krukje. 1001 mogelijkheden!2. Puzzelen

Dit is één van de vele puzzels uit haar collectie, maar ze vindt ze allemaal even leuk. Soms zet ik ze de avond ervoor al uit zoals op de foto en zodra ze beneden komt 's ochtends gaat ze ermee aan de slag (en kan ik even rustig koffie drinken en wakker worden...:)). Trots dat ze is als het haar helemaal alleen lukt alle stukjes op de juiste plek te leggen!
En je hebt er dus nooit genoeg van.


3. Tjoeketjoek!

Treinen voor jongens, hoe kom je daar nou bij? Jolie kreeg deze treinbaan cadeau van mijn schoonouders en ze raakt er niet op uitgekeken. Je kan er dan ook steeds een nieuwe baan mee bouwen en bruggen en bochten plaatsen waar jij maar wil. Het liefst speelt ze hier samen mee (en gelukkig vindt haar vader het bijna net zo leuk als zij), maar ook alleen kan ze zich hier goed mee vermaken.

De treinbaan komt van Ikea.


4. Slaap kindje slaap

Dit poppenbedje kreeg Jolie van mijn ouders voor haar 2e verjaardag en het wordt veelvuldig gebruikt. Als ledikantje voor 'Baby' (inclusief slaapliedje en nachtkus van haar lieve poppenmama), maar ook als hondenhok voor Woezel & Pip. Heel multifunctioneel dus!

Ik weet niet precies waar mijn moeder dit bedje heeft besteld, maar je hebt er ook eentje bij Ikea.


5. Theeservies

Voor haar eerste verjaardag kreeg Jolie een theeservies, met taartjes en een theepot. Dat is dus al anderhalf jaar een groot succes! Thee zetten voor ons of haar vriendinnetjes is eindeloos vermaak en een fake taartje eten met haar knuffels blijft leuk.
Haar houten theeserviesje is nog steeds te koop bij Hema.

6. De diertjes van Schleich

Voor Jolie's verjaardag vroeg ik diertjes van Schleich en van mijn vriendinnetje Christel kreeg ze er ook nog dit leuke boerderijspel bij. Als kind keek ik in de speelgoedwinkel mijn ogen uit bij deze dieren, maar mijn ouders vonden ze vaak te duur (logisch, want dat zijn ze ook!). Ik vroeg me dus stiekem af of ik ze zo graag voor Jolie wilde hebben of dat ik mijn eigen onvervulde kinderwens in vervulling wilde laten gaan... Maar gelukkig blijkt ze er net zo dol op te zijn als ik!
Ze kan er echt eindeloos mee spelen en haar fantasie de vrije loop laten. We hebben ze zelfs meegenomen op vakantie! Het lammetje drinkt melk bij zijn mama, maar gelukkig mag ook de ezel nog op pad met de stier bij gebrek aan een eigen Schleich-gezin. En bij iedere gelegenheid voor een cadeautje probeer ik de dierenfamilie weer wat uit te breiden.

Schleich is onder andere verkrijgbaar bij Intertoys, maar ook bij veel online speelgoedwinkels.


8. Woef

En nog meer diertjes: haar trekhondje Woef en de klapperkrokodil. Er is altijd wel één van de twee glued to her hand.
Het hondje is van de Hema, de krokodil is van Plan Toys.

9. Snijdbare speelgoed

Voor haar verjaardag in januari heeft Jolie een keukentje van ons gekregen (zie hier) en voor Sinterklaas en kerst vroeg ik dingetjes voor in haar keukentje. Ze kreeg pannen en potten en een waterkoker en keukenhandschoenen en die zijn stuk voor stuk een groot succes. Maar het allerleukste vindt ze nu dit snijdbare speelgoed. Het zit met klittenband aan elkaar vast en met een plastic mesje kun je het dan 'snijden'. Net echt! Net als mama in de keuken.

Er is een variant van Hema en van Action en de pizza komt geloof ik van de Lidl.
10. (niet) Bang voor de bal

Een strandbal. Een waterpolobal. Een stuiterbal. Een pluche bal. Een voetbal.
Yes, mijn kind heeft alles wat haar hartje begeert (hoe zat het ook alweer met dat niet verwennen?)
Maar een bal is echt heel leuk om te hebben/geven/krijgen. Het activeert een kind, lekker rennen en spelen met zoveel plezier! De bal op de foto kocht ik voor €2,50 bij de Hema.Waar speelt jouw kind het liefst mee? En wat vind jij de ultieme cadeautip voor een peuter? 

Liefs!!


Populaire posts