SOUP || ZOETE AARDAPPEL


Bij het gezinsleven horen nieuwe tradities en nu ik met trots de rol van thuisblijfmoeder en huisvrouw vervul, ben ik begonnen met iedere vrijdag verse soep te maken. En de recepten deel ik hier met jullie. Van simpel tot ingewikkeld. Van familierecepten tot Google-vondsten met een eigen draai. Vandaag:

Zoete aardappel soep

Nodig (voor 2 a 3 personen):

2 zoete aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 wortel
1 rode peper
1 groentebouillonblokje


Bereidingswijze:

Kook 1 liter water en laat het groentebouillonblokje erin oplossen. Snijd de aardappelen in stukken en doe ze met schil in de pan. Snijd de ui, knoflook, paprika en wortel ook in stukken en voeg toe. Snijd de zaadlijsten uit de rode peper, snijd deze ook in stukjes en voeg toe. Laat het geheel zo'n 25 minuten koken. Staafmixer erdoor en klaaaar!
Garneer met verse basilicumblaadjes.

Lekker met olijfbrood (Ikea heeft hele goeie!) met mozzarella, tomaat en bascilicum.

Populaire posts