woensdag 21 december 2016

TRAVEL || 12 REDENEN OM TEXEL TE BEZOEKEN IN DE HERFST


In november zijn Roel en ik, na ons trouwen, op mini-huwelijksreis geweest naar Texel. En we namen Jolietje gezellig mee. Het waren heerlijke dagen, Texel is echt een prachtig en heel knus eiland. Vandaag deel ik wat foto's en 10 redenen waarom je Texel zou bezoeken in de herfst! 

1. Het is best een reis naar Texel. Eerst een eind rijden en dan nog met de boot. En omdat het in de herfst korter licht is, voelt de weg nog langer. Net een echte vakantie!  


2. In het najaar is het veel minder druk op de boot dan in het voorjaar of de zomer. Je kunt dus gewoon doorrijden en staat niet halverwege Den Helder al in de file.
  

3. Het is bewezen! Op de Wadden regent het minder en is het mooier weer. Dus als de rest van Nederland grijs en grauw is, schijnt op Texel de zon! Goede reden om het vaste land te ontvluchten, niet?


4. De hotels zijn niet volgeboekt rond deze tijd van het jaar, dus wellicht heb je wel net zoveel mazzel als wij en krijg je een gratis upgrade naar een superior-room! Wat een luxe! 
Sowieso props voor het Greenside Hotel in De Koog. Wat een gastvrijheid en wat een uitstekend ontbijt! En zulk vriendelijk personeel! We wilden eigenlijk niet meer weg.... 

 
5. De jury-experts van de Dutch Beer Challenge bekroonden Texels Bock in maart 2015 met zilver in de categorie 'Bock/Dubbelbock'. De Skuumkoppe kun je gewoon bij de Appie halen, maar voor dit lekkere herfstbiertje moet je toch echt naar het eiland toe. En als je er dan toch bent, laat je dan meteen rondleiden door de bierbrouwerij. Erg leuk, met een zeer enthousiaste gids, en de proeverij aan het einde van de tour alleen maakt het al de moeite waard!6. Je kunt heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling.... 
Met de kinderwagen het strand op is niet ideaal, maar met de draagzak ging het heel goed. En Jolie vond het zo ontspannen dat ze alle dagen halverwege de wandeling tegen me aan in slaap viel.
7. ...en daarna opwarmen met een warme chocolademelk met slagroom bij een haardvuur in een strandtent en over het strand en naar de zee kijken!


8. Oh, en die zonsondergangen.... Zo mooi!9. En als het regent, kun je gaan shoppen in Den Burgh. Souvenirs kopen in leuke lokale winkeltjes of een broodje eten bij de Hema, zoals wij!10. Van november tot februari kun je geen lammetjes knuffelen. Maar, je kunt ze wel eten! En zonder schuldgevoel, want deze dieren hebben een kort, maar fijn leven gehad voordat ze een biologische lamskotelet werden!


11. En er staan nog genoeg schapen in de wei. Met een hele dikke wollen jas aan, dat maakt ze extra leuk om te zien!

12. Texel is voor alle leeftijden! Wij kwamen jonge stellen tegen, families met kinderen, oudere mensen... en wijzelf vermaakten ons prima met onze baby en werden overal hartelijk ontvangen. En Jolie genoot ervan. De aandacht, de frisse lucht. Welke tijd van het jaar het ook is, we worden allemaal blij als we lekker veel buiten zijn en kunnen genieten van de natuur!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Speak up! Ik waardeer het! ♥