maandag 19 januari 2015

TRAVEL || BOQUETE


Dag 4 en 5, David

NL: De busreis van Panama City naar David duurt ruim 7 uur, een aardige rit dus.
Om ons een beetje in de mood te brengen draaien ze een barslechte, Spaans nagesynchroniseerde film over een stel dat op huwelijksreis gaat naar Puerto Rico. En daar gaat alles mis. Tijdens het ziplinen laat de kabel los en dondert de man naar beneden, overleeft het wonder boven wonder, wordt vervolgens uit het ziekenhuis gestolen door de maffia om zijn organen te verhandelen, de politie is corrupt. Eén grote ellende! Gelukkig is zijn vrouw een soort CIA-vechtmachine en komt ze hem uiteraard redden.
Anyways... Puerto Rico, Costa Rica... Midden-Amerika... Zullen we maar naar huis komen? ;)

In David komen we aan bij Bambu, een leuk hostel in een buitenwijk. Aan de voorkant een rustige weg, aan de achterkant een grote tuin vol bomen en planten. En een zwembad! Wij slapen in een 2-persoonskamer tegenover de receptie, maar de 'dorms' zitten in hutten van bamboe achter in de tuin. Omdat er in David zelf niet veel bijzonders te doen is brengen we de dag erna door aan het zwembad. We maken zelf zowel lunch als avondeten in de grote buitenkeuken. Daar loopt trouwens een coati rond, een soort wasbeer. Als hij de eerste keer opeens boven me hangt, schrik ik me rot! Maar het is een mooi beest, dat absoluut!

EN: For English, or any other language, please use the translate button. Thanks!Dag 6, Boquete

NL: De volgende dag willen we eigenlijk na de lunch vertrekken naar Boquete en nog even aan het zwembad hangen, maar omdat je daar voor moet bijbetalen besluiten we toch maar meteen te vertrekken. Met de 'chicken bus' van David naar Boquete. Onze backpacks worden op de stapel bagage achterin te gesmeten en Roel en ik wurmen ons door de mensen heen naar een zitplaats. Ik ben met mijn blonde haar een soort attractie hier. En niet (alleen) voor vieze mannetjes, de mensen kijken meer met een soort bewondering. Alsof ze nog nooit zoiets hebben gezien. Dus ondanks dat mijn make-up is doorgelopen, mijn mini-vlechtje pluist en er slierten nat haar van het zweet op mijn voorhoofd plakken, voel ik me toch een soort Angeline Jolie. Uiteindelijk zitten we ver van elkaar, maar dat is geen probleem. We genieten wel van al die lokale interactie. Spaanse muziek die door de bus klinkt, afgewisseld met 'Wiggle wiggle wiggle' van Jason Derulo. Vrouwen in traditionele gewaden en voor me een jongetje met een petje waar op staat: I love Jesus. Een aantal haltes voordat we uit moeten stappen (godzijdank) stapt er een dronken kerel in de bus. Een Cubaan vertelt hij later. Hij valt wat meisjes lastig voor in de bus en ik observeer het geheel. Dan krijgt hij mij in de smiezen. Dat enige blanke, blonde meisje in de bus. Hij wurmt zich door de menigte heen naar we toe. 'Finally, a white person!' De dronken man geeft aan dat hij Panamá superstom vindt en dat hij hier nooit had moeten komen. Er zijn alleen maar locals. Hij wil praten met toeristen! 'Talk English to me! Ask me things!' roept hij naar mij. Om de lieve vrede te bewaren vraag ik hem maar waar hij vandaan komt en waar hij naartoe gaat enzo. Roel houdt het van een afstandje in de gaten en ik steek ongezien m'n duim naar hem op dat het onder controle is. En dan stappen er gelukkig 2 franse kerels in. 'Yeah, more white people! AMIGOOO! Come sit next to me!' De fransman reageert positief op de man, vraagt mij of ik ok ben, en dan gaat alle aandacht naar hem. Fieeuw! Wat een avontuur!
Als we uitstappen midden in het dorpje Boquete zijn we allebei verrast door de gezellige sfeer en de prachtige natuur eromheen. Alle hostels bleken vol, er is een 'flower and coffee festival' aan de gang, en we hebben een 3-persoons kamer moeten boeken voor een veel te hoge prijs. Bij aankomst blijkt dat iemand gecanceld heeft en hebben we alsnog een betaalbare kamer! Yay! De rest van de dag blijven we in het dorp, 's avonds eindelijk eens lekker uiteten! En op zoek naar een tour, want die moet in dit prachtige gebied natuurlijk wel gedaan worden....

EN: For English, or any other language, please use the translate button. Thanks!
 
Dag 7, chillin'

NL: Buiten regent het en we zijn allebei niet zo lekker (niets ernstigs, mama ;))... Een mooi moment om op de patio van het hostel de rest van onze reis te plannen! O, en het bakkerijtje in de straat heeft heerlijk volkoren brood. We kopen er een pot pindakaas bij en hebben een lekkere Hollandse lunch! Yum!

EN: For English, or any other language, please use the translate button. Thanks!

Dag 8, mini-Canyons en de Caldera Hotsprings

NL: Op zaterdagochtend staan we om 9:00u 's ochtends klaar om een tour te doen. Van slapen is weinig gekomen; door het festival is er een soort feest op het plein en er klinkt de hele dag én nacht slechte muziek met een soort schreeuwende MC er door. Op het plein zelf is amper iemand te vinden, dus ik verdenk ze ervan dat ze gewoon een bandje afspelen. Maar dat speelt zich dus allemaal (niet) af recht voor ons raam, tot een uur of 4 's nachts. Niet zo best. :|
Er zijn 2 Duitse meisjes die ons, naast de gids, vergezellen tijdens de tour. Eerst rijden we naar de mini-Canyons, mooi om te zien! We mogen van de rotsen het water in springen, maar alleen Roel durft dat. Wij meisjes lopen netjes om. Het heeft wel iets bijzonders om tussen die grote rotsen te zwemmen, de vissen om ons heen.
Als we het allemaal weer gezien hebben rijden we door naar de Caldera Hotsprings. Daar gaat eerst een hike aan vooraf van een minuut of 20 over een hobbelige weg vol rotsjes en stenen, maar in een prachtige omgeving! De warmwaterbronnen zijn op een natuurlijke manier verwarmd, door contact met magma onder de aardkorst. En deze zijn echt héél warm, 40 'C en 38 'C! Aangezien de zon ook stevig schijnt wordt het al snel te warm. Gelukkig is daar de rivier om verkoeling te zoeken! De randen van de rivier zijn nog erg warm, maar voorbij de rotsen is het weer steenkoud. Héérlijk!
Na een uurtje vertrekken we voldaan weer richting het hostel. Helemaal soezig van het baden brengen we onze laatste namiddag in Boquete door, om 's avonds uiteten te gaan bij Big Daddy's Grill, de beste vistaco's van Panamá!
Zondagochtend om 8:00u (!!!) de shuttle bus naar Bocas del Toro. Volgens onze Canadese vrienden Jess & Kyle een paradijs, dus we zien er erg naar uit!

EN: For English, or any other language, please use the translate button. Thanks!
1 opmerking:

  1. Oh een wasbeer! Lijkt me zo leuk om mee te maken (oke niet helemaal waarschijnlijk haha)! Lijkt me zo prachtig, maar ook bizar (tv achtig) om daar rond te lopen! x

    BeantwoordenVerwijderen

Speak up! Ik waardeer het! ♥