TRAVEL || EEN MIDDAGJE LILLE


Begin deze maand waren Roel en ik een paar dagen in Duinkerke, op de grens van België en Frankrijk. Van daaruit maakten we een stedentripje naar Lille. Lille ligt helemaal in het noorden van Frankrijk, slechts 3 uur van Rotterdam.
Omdat ik het niet meer trek om hele dagen door de stad te struinen met die dikke buik, bleven we in het centrum. En daar is al genoeg te zien!
8 dingen die Lille zeker de moeite waard maken:

1. De prachtige gebouwen, midden in het centrum! Welke kant je ook op kijkt, overal zijn mooie torens, smalle romantische straatjes en huizen met bijzondere gevels.
All this beauty!

2. Lille is de meest Vlaamse stad van Frankrijk en op de terrassen bieden ze dan ook een breed aanbod in Belgisch speciaal bier aan. Wat jammer dat ik daar niet van mocht drinken!

3. Zelfs op een doordeweekse dag is de stad afgeladen met mensen. En wat is er leuker dan vanaf een fijn plekje in de zon mensen te kijken?

4. Chocola. Macarons.

5. Oeh, en het ijs!

6. Euralille is een groot, modern winkelcentrum, midden in de stad, en zeker het bezoeken waard. Ze hebben meer dan 120 winkels, maar eerlijk is eerlijk, als je het winkelaanbod van Rotterdam, Antwerpen of Amsterdam gewend bent, valt het toch een beetje tegen!

7. Aantrekkelijker zijn dan de kleine boetiekjes, delicatesse winkeltjes en het grote vintage aanbod in de smalle straatjes tussen de mooie gebouwen in!

8. Lille is goed te bereiken vanuit Nederland, zowel met de trein als met de auto. Het is maar enkele uren rijden en onder de grond biedt Lille genoeg parkeergelegenheid in het centrum. Met de trein stap je uit bij Lille-Europe of Lille-Flandres en je bent er ook!

NB: Pas op met de windluiken in de straten, om gênante Marilyn Monroe-momenten te voorkomen! Op de foto's speel ik het na, want tsja, op het moment zelf was Roel te druk met lachen om een foto te maken. Maar het gebeurde echt, ik stond opeens in mijn onderbroek midden in Lille! Wees alert dus, ladies! :)


Populaire posts