TRAVEL || THE ISLAND OF LOKRUM


Vandaag weer een terugblik op onze vakantie in Kroatië, de laatste, en als je het mij vraagt de mooiste tot nu toe. Na de drukte van de oude stad van Dubrovnik, hadden we heel veel behoefte aan rust. En dat vonden we op het eiland Lokrum.


Lokrum is een eiland in de Adriatische Zee, dichtbij Dubrovnik. Het is een natuurreservaat en het is verboden om er te overnachten. Wij namen de 'local' ferry in de haven van Dubrovnik, de goedkoopste en een prima manier om er te komen. Je hoeft niet te reserveren, je kan gewoon een kaartje kopen bij de boot en dat kaartje is inclusief de 'entree' in tegenstelling tot de commerciële bedrijven die de overtocht aanbieden. De ferry vertrekt ieder half uur. De sfeer op de boot is ontspannen, de reis er naartoe is prachtig. Wat een mooi uitzicht over de Dalmatisch kust vanaf de boot! Het water helder en blauw.

Op het eiland aangekomen worden we verwelkomt door een paar van de bewoners: een hele familie pauwen, inclusief pauwenbaby's! ♥ Dat zijn ook meteen de enige bewoners van het eiland, samen met de wilde konijnen.
De natuur op Lokrum is overweldigend. De bomen, het water, het uitzicht. We wandelen, wandelen en wandelen, we eten onze zelf-meegebrachte lunch op grote hoogte (er wordt geadviseerd zelf eten en drinken mee te nemen, want er is niet veel horeca op het eiland)  en Jolie en ik zwemmen in het Dode Zee-meer, terwijl Roel een selfie maakt met een pauw. Voor Roel en mij voelt het weer even alsof we op reis zijn, wat is dit een mooi en fijn avontuur! Er worden dagelijks heel wat mensen vervoerd van en naar dit eiland, maar kennelijk is het groot genoeg of goed verdeeld. Er zijn hele stukken waar we maar met z'n 3en zijn, zonder andere mensen. Heerlijk!

(we vinden ook nog een rode kanten BH in een boom, kennelijk zijn wij niet de enige die die privacy op prijs stellen! ;)) 

We vermaken ons een hele dag. Je kan dus wandelen, maar er is ook van alles te zien (o.a. een belangrijke troon uit, daar is-ie weer, Game of Thrones), er is een grote botanische tuin en een leuke speeltuin voor Jolie. Aan het eind van de middag drinken we nog iets bij het enige café op het eiland, in de schaduw, met live gitaarmuziek op de achtergrond (kan het nog mooier worden?!). En dan is het alweer tijd voor de één na laatste boot terug.

Deze ervaring was voor ons dus exact het tegenovergestelde als die met de Oude Stad. Het is echt een aanrader! Het was voor ons één van de meest ontspannen dagen van de hele vakantie. En de foto's spreken voor zich. Het is prachtig hier!

Liefs,
Linda























Populaire posts