zondag 15 april 2018

TRAVEL || 5X TEXEL MET EEN TODDLER


Een paar weken geleden gingen Roel, Jolie en ik een paar dagen naar Texel. Eerst was Jolie ziek, toen Roel en we hadden vooral veel regen, maar met z'n 3-en hebben we er toch het beste van gemaakt.  Vandaag deel ik de foto's en 5 dingen die leuk zijn om te doen met een peuter.


Maar eerst even wat leuke shots van de heenreis!
We hebben we 4 uur over gedaan met de auto vanuit Rotterdam en Jolie had echt geen zin om te gaan slapen (schoppen tegen mama's camera is veel leuker! :)), maar met een CD vol kinderliedjes, een kleurplaat en kleurpotloden en een dansende papa en mama op lekkere foute muziek kwamen we de tijd wel door.
1. Bos

Vanuit ons appartement in De Koog liepen we zo het bos in. En het bos is natuurlijk eindeloos vermaak! Wandelen, rennen, bloemetjes kijken, takken zoeken... Je bent lekker buiten, het kost niks en Jolie vond het geweldig. Heerlijk!2. Lammetjes knuffelen

Terwijl het buiten regende, zochten wij de knusheid van de schapenboerderij op. Terwijl ik stiekem nog het meest genoot van het knuffelen met de lammetjes, was Jolie vooral onder de indruk van de kip en de tractor. 'Mama, kip aaien! Kip aaien niet eng!'
Achter de stallen is nog een speeltuin en naast de lammetjes waren er ook geitjes en kalfjes en kippen en kuikentjes. Genoeg vermaak dus!

3. Strand

Texel heeft kilometers strand. En op die ene zonnige middag maakten we daar dankbaar gebruik van. Jolie vond de zee maar al te interessant, maar het was natuurlijk nog veel te koud om te zwemmen of pootje te baden. Ik was de draagzak vergeten, dus Jolie liep stukjes zelf en we hebben haar veel gedragen. Maar de vorige keer dat we op Texel waren (onze mini-huwelijksreis in november 2016) had ik haar veel tegen me aan in de draagzak en dat was echt ideaal!
En na zo'n winterse wandeling is het natuurlijk tijd voor warme chocolademelk met slagroom! Genoeg aanbod aan strandtenten op Texel waar dat heel goed kan. Wij zaten hier bij Strandpaal 17.


4. Bioscoop

De laatste dag werd Roel dus ziek en kroop terug in bed, terwijl het buiten pijpenstelen regende... Wat te doen? Ik besloot met Jolie naar de bioscoop te gaan, naar de film van Pieter Konijn. Ze is nog wel erg jong, net 2, maar ze vindt Pieter Konijn heel leuk en ik dacht, we proberen het gewoon. Gelukkig was het erg rustig, want 1,5 uur stil zitten is moeilijk voor een peuter. Af en toe ging ze er vandoor en liep ze door het gangpad en we hebben ook nog een poosje samen op de trap gezeten. Er was heel ouderwets ook nog een pauze, wat in dit geval heel goed uit kwam. En achteraf raakte ze er niet over uitgepraat.
De bioscoop zit in Den Burg en heet Cinema Texel. Het is een klein en knus bioscoopje, past mooi bij de sfeer van het eiland!5. Appartement

En de laatste tip: Dit  keer hadden we geen hotel, maar een appartement. Wat heerlijk is dat met een kind! Ik had speelgoed mee, knutselspullen, tassen vol boodschappen en aangezien het Pasen was had ik ook wat paasversiering mee en een bos tulpen. Voelde bijna als thuis! En met een ziek kindje en een zieke man was het fijn om de ruimte te hebben om tussen de activiteiten door lekker op de bank te hangen en bijvoorbeeld film te kijken.
Hopelijk hebben jullie wat aan de tips. Texel is echt zo'n fijne plek, zoveel rust, zoveel diertjes! Zelfs met slecht weer kun je je er prima vermaken. Maar volgende keer willen we gewoon weer zon!

Zijn jullie wel eens op Texel geweest?

Liefs ♥


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Speak up! Ik waardeer het! ♥