woensdag 25 mei 2016

WEDDING || ONDERTROUW


Vorige week woensdag gingen Roel en ik in ondertrouw. We tekenden, zoals dat tegenwoordig heet, de 'verklaring van voorgenomen huwelijk'.
In principe stelt dit niet zo heel veel voor. We hadden een afspraak op het Stadhuis om de datum, de tijd en de locatie van ons burgerlijk huwelijk te reserveren. Daarnaast is er nog wat papierwerk. Welke zaal wil je (geen rondleiding en geen foto's, dus op de gok), wie zijn je getuigen en ben je niet nog stiekem in het buitenland met iemand anders getrouwd?
In sommige gemeenten kun je zelfs in ondertrouw via de computer. Maar het is toch de 2e grote stap naar het huwelijk toe (de eerste is uiteraard het aanzoek)! En iedere stap is reden tot feest, toch?

En dus maakten we er een mooie dag van. 14 mei waren we 4,5 jaar samen. Dat leek we wel een mooi moment! Maar, op zaterdag. Helaas! De eerst volgende mogelijkheid was op woensdag 18 mei. Dat is toevallig, dat is weer precies een half jaar voor de datum van ons voorgenomen huwelijk! En Roel is vrij op woensdag. Een paar weken geleden hadden we in historisch Delfshaven (zie foto's... hoe mooi!) naar een locatie voor ons trouwfeest gekeken. Een Rotterdamse bierbrouwerij, we waren op slag verliefd! En dus maakten we ook hier een afspraak voor woensdag om één en ander concreter te maken. Een hele dag in het teken van ons trouwen, yeah!
Tussendoor gingen we uitgebreid lunchen bij Bazar en namen we de gastenlijst nog eens door. Jolie hadden we mee in de draagzak. Uiteraard zette ze het in het Stadhuis op een krijsen, juist daar met de hoge plafonds, zodat het door de hele hal heen galmde. Ze houdt nou eenmaal niet van vroeg opstaan... Verder was ze gelukkig even zoet als altijd.

De locatie was nog even tof als in onze herinnering, en met heel veel mogelijkheden voor ons beperkte budget. We hebben onze wensen besproken en wachten nu in spanning de offerte af... Whhieee!

'Officieel' verloofd nu! Laat de voorpret maar beginnen!

Q: Zou jij een leuke dag bouwen om je ondertrouw, of vind je het regelen met een paar keer klikken op internet prima?2 opmerkingen:

  1. Een mooie dag van maken! Dat internet is ook maar zo gewoontjes en zo maak je er echt iets speciaals van. Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd! Nu zijn jullie officieel bruid & bruidegom! Veel bruidsparen maken van hun ondertrouw een bijzondere dag, meestal samen of samen met de getuigen of ouders.
    Schroom alleen niet om gewoon te vragen of je eerst de zaal (zalen?) mag zien voordat je beslist en ook tijd voor vragen zoals de mogelijke opstelling en audio (muziek) etc.. Het gaat toch om je trouwdag. Eventueel tijdens een aparte afspraak maar niet je iets laten kiezen zonder het gezien te hebben. (beroepsdeformatie, ik ben 9 jaar fulltime weddingplanner geweest) :)

    Veel plezier met het plannen en mocht je daar over gaan bloggen, ik volg het graag. ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Speak up! Ik waardeer het! ♥