dinsdag 27 juni 2017

SOEP VAN DE MAAND || PITTIGE KIPPENSOEP


Het is vrijdag soepdag in huize Van Tienen. Bij het gezinsleven horen nieuwe tradities en nu ik met trots de rol van thuisblijfmoeder en huisvrouw vervul, ben ik begonnen met iedere vrijdag verse soep te maken. En de recepten deel ik hier met jullie. Van simpel tot ingewikkeld. Van familierecepten tot Google-vondsten waar ik een eigen draai aan heb gegeven. Vandaag:

Een zelfverzonnen pittige kippensoep, makkelijk en snel 


Nodig (voor 2 รก 3 personen):

1 kipfilet
2 blokjes kippenbouillon
1 zakje boeren soepgroenten
1 teentje knoflook
1 tube rodepeperpasta
1 handje vermicelli


Bereidingswijze:

Breng 1,5 liter water aan de kook, los de bouillonblokjes op en voeg de kipfilet toe. Laat ongeveer 20 minuten koken. Haal de kip uit het water en pluis deze door 'm met 2 vorken uit elkaar te trekken. Doe de kip terug in de pan. Voeg de groenten, de knoflook en de vermicelli toe. Laat nog even doorkoken tot de vermicelli zacht is. Voeg naar smaak de rodepeperpasta toe. Klaaaaarr!

Lekker met een focaccia met zeezout en rozemarijn of mozzarella uit de oven.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Speak up! Ik waardeer het! ♥