woensdag 26 oktober 2016

BABY || BIJ MAMA IN BED SLAPEN


Laatst sliep Jolie weer eens bij ons in bed en droomde ik dat ze een artikel had geschreven voor een magazine, een babymagazine van baby's onderling, over hoe je je moeder zo kunt manipuleren dat je altijd bij haar in bed mag slapen. Maar... een baby kan natuurlijk helemaal niet schrijven! Daarom doe ik het voor haar.

Hoe krijg je je moeder zover dat je de hele nacht bij haar in bed mag slapen? 

♥ Om 20:00u brengt ze je naar bed. Pyjamaatje aan, nog even drinken aan de borst, verhaaltje voorlezen... Zorg dat dit ritueel vrij soepel verloopt, zodat mama extra trots op je is.

♥ Zet het dan een uur later op een huilen. Mama zal je zielig vinden, ze denkt dat je een nachtmerrie hebt gehad! En ze wiegt je dan weer liefdevol in slaap.

♥ Slaap verder totdat mama net op bed ligt. Begin dan te huilen. Mama zal wakker schrikken en snel naar je toe komen.

♥ Blijf huilen als ze aan je bed staat. Een uithaal doet het altijd goed, ze zal je snel uit bed tillen en proberen in slaap te wiegen.

♥ Hap dan naar haar borst. Je hebt eigenlijk geen nachtvoeding meer nodig, maar honger is honger, vindt mama. En ze zal je meenemen naar haar bed om je te voeden.

♥ Leg je beentjes om haar heen als je drinkt.

♥ Als je voldaan bent, koppel je af  en slaak je met je oogjes dicht een tevreden zucht. Je kruipt nog eens extra tegen mama aan en slaat je armpjes en beentjes om haar heen. Als een koalabeertje, zeg maar. Mama zal het nu heel moeilijk vinden om je terug te leggen in je eigen bed.

♥ Wanneer mama toch de discipline heeft om op te staan en je naar je eigen bedje te brengen, maak dan een beetje drama. Als ze je optilt, leg je je hoofd lief op haar schouder en slaap je verder.

♥ Zodra ze bij je bedje staat en voorover buigt om je terug te leggen ga je huilen. Ze zal je snel weer tegen haar aandrukken in de hoop dat je verder slaapt.

♥ De tweede keer zal mama proberen sterker te zijn. Ze legt je neer en loopt weg. Begin dan weer te huilen, dit keer iets harder. En zet je geheime wapen in: je strekt je armen dramatisch naar haar uit. Mama's hart zal een beetje breken.

♥ Ze pakt je weer op, wees dan meteen weer stil en slaap verder op haar schouder. Klamp je echt aan mama vast, ze zal zich steeds minder kunnen verzetten.

♥ Legt ze je neer, herhaal dan bovenstaande stappen. Maar huil steeds een beetje harder. Mama is moe en heeft helemaal geen zin in deze strijd midden in de nacht... En dat weet je! En onthoud, zodra ze je oppakt ben je meteen stil. Mama zal denken dat je de geborgenheid nu ├ęcht nodig hebt.

♥ Uiteindelijk neemt mama je mee naar haar bed. Als ze gaat liggen, kruip je dicht tegen haar aan, of zelfs bovenop haar. Nu kunnen jullie samen verder slapen!

♥ Mama zal licht slapen, een aantal keer wakker worden omdat jij je omdraait of beweegt en ze zal 's ochtends stijf zijn omdat er de hele nacht een baby in haar armen heeft gelegen. Maar stiekem heeft ze het ook heel fijn gevonden dat je de hele nacht zo dichtbij haar was!

♥ Dus de nacht erna herhaal je gewoon weer hetzelfde!


Q: Herkennen de andere mommy's deze situatie? En zwicht jij net zo makkelijk als ik als je kindje bij jou in bed wil slapen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Speak up! Ik waardeer het! ♥