MAAS || PODIUMKIDS THUIS


De voorjaarsvakantie staat voor de deur! Maar we zitten nog altijd in lockdown... Daar waar wij zoals jullie weten regelmatig en juist in de vakantie het Maaspodium bezoeken voor een theater- of een dansvoorstelling, zijn ook zij genoodzaakt om de deuren nog dicht te houden.

Maar... de cultuursector wordt natuurlijk niet voor niks de creatieve sector genoemd! Samen met 18 professionele jeugdgezelschappen sloegen ze de handen ineen om ons thuis te kunnen voorzien van de nodige dosis cultuur. Onlineplatform Podiumkids Thuis werd gevormd. Je vindt hier een hele reeks aan digitale registraties van familievoorstellingen, van 3+ tot 10+, en on demand. Je kunt kijken met wie en wanneer je maar wil en je hoeft er de deur niet voor uit. En dat voor slechts €2,99 per voorstelling! 

Jolie en ik kregen de mogelijkheid om dit een keer uit te proberen. Dus op deze druilerige donderdagmiddag en allemaal verkouden of niet lekker kropen we op de bank voor de TV. Jolie was helemaal enthousiast, want ze vindt naar het theater gaan erg leuk. De voorpret begon al bij het uitzoeken van een voorstelling. Scrollen door de lange lijst met titels, hier en daar een trailer aanklikken. Jolie koos voor Meneertje Meer (3+) van Tg Winterberg/STIP theaterproducties. En daar waar ik me van te voren afvroeg of een voorstelling ook op beeld haar volle aandacht vast zou kunnen houden of dat ze halverwege toch afgeleid zou worden door haar zusje of zou gaan spelen, heeft ze het hele stuk onafgebroken gekeken. Sterker nog, toen het afgelopen was wilde ze meer! 

Hier gaan we dus zeker vaker gebruik van maken! Jolie heeft al een mooie voorstelling uitgezocht van Maas Theater en Dans die we in de voorjaarsvakantie gaan bekijken. En waarschijnlijk kijkt, net als vandaag, haar kleine zusje van 1,5 jaar stiekem mee. Maakt zij ook meteen kennis met de wereld van theater! Win-win!

Welke voorstelling ga jij deze vakantie bekijken? 

Liefs, Linda

Populaire posts