STUFF I LOVE #17In STUFF I LOVE bespreek ik iedere maand een aantal dingen die ik ben tegengekomen en waar ik heel enthousiast van word. Meestal op eigen initiatief, als het gaat om een (commerciële) samenwerking benoem ik dit er altijd bij. 
Wil jij me wijzen op iets leuks of graag samenwerken? Neem dan contact met me op via Linda.AfterNINE@gmail.com.

1. Gezin van hout

Net als velen van jullie wil ik mijn cadeautjes voor de feestdagen graag kopen bij een kleine ondernemer. Voor één van de Adventcadeautjes kwam ik uit bij Baby Bird Store , waar ze unieke en handgemaakte items maken en verkopen. Ik was op slag verliefd op deze gepersonaliseerde poppetjes en bestelde er eentje voor iedereen uit ons gezin. Incl. de baby! Zo heeft iedereen straks al minimaal 1 klein cadeautje onder de boom! ❤

2. Magioni pizzadieren!


[samenwerking] Pizza staat hoog op het lijstje van lievelingseten in huize Van Tienen. Dat kan ook bijna niet anders met een pizzaria in de straat! Maar het is niet de meest gezonde maaltijd. Daarom was ik meteen al fan van de groentebodems van Magioni! Maar hebben ze iets extra leuks voor kinderen: sjablonen en recepten om een (gezonde) pizza in dierenvorm te maken! Magioni stuurde me een pakket met bloemkoolbodems (die bestaan voor 37% uit bloemkool!), het receptenboek met sjablonen en gezellige koksmutsen. Een gegarandeerd succes voor een middag samen koken met Jolie! En hoe leuk is het resultaat! Als dat gezond eten niet nog makkelijker maakt. 
De sjablonen zijn HIER gratis te downloaden. Meteen een leuke tip voor een activiteit in de kerstvakantie!

3. Bamboe

Deze tandenborstels zijn van bamboe in plaats van van plastic en dus een stuk minder belastend voor het milieu. En hoe leuk zien ze eruit? Ze poetsen ook prima, niet te hard, niet te zacht en de haren laten niet los. Ik kocht de mijne op AliExpress. Let wel goed op welke je besteld, want bij een tweede bestelling kreeg ik de tandenborstels per stuk verpakt in.... jawel, plastic. Terwijl ik de eerste keer één zakje kreeg met 10 tandenborstels.

4. Vurig

1 op de 5 kinderen is hooggevoelig. Het is geen stoornis, maar een karaktereigenschap. Een deel van die kinderen weet zich heel goed te gedragen in de klas, maar de prikkels van een drukke schooldag moeten ze toch ergens kwijt.... thuis! Of nog gezelliger: onderweg naar huis. Boosheid, tranen, opstandigheid... Een mooi boek over hoe prikkels zich opstapelen en uiteindelijk tot uiting komen.
Wij hebben ons eigen Draakje Vurig. Dit boek is een feest der herkenning voor Jolie én voor ons. Het helpt ons haar gedrag beter te begrijpen en het helpt haar ook om haar gevoelens beter onder woorden te brengen. Naast het verhaal staat er ook een deel informatie in over hooggevoelige kinderen met een sterke wil en een 'prikkelthermometer'.

Draakje Vurig op School, Josina Intrabartolo, Janneke van Olphen en Martine Goudappel

5. Schrijven over keizersnedes


Een aantal weken geleden werd ik via Instagram benaderd door iemand van het platform Mamaplaats met de vraag of ik voor hen wilde schrijven. Ik twijfelde even, omdat ik ook op mijn eigen blog schrijf en voor Indebuurt en daar vaak niet eens aan toe kom. Maar toen zag ik een mooie kans. Ik ben namelijk 2x bevallen met een keizersnede en daarmee weet ik nu al dat mijn 3e bevalling ook een keizersnede wordt. Ik kan maar weinig echt goede informatie vinden over hoe ik me kan voorbereiden op een keizersnede, welke opties ik heb en hoe ik me kan voorbereiden op het herstel. Boeken, websites, apps gaan veel over natuurlijk bevallen, en met een beetje geluk wordt er dan één item of een hoofdstuk gewijd aan de mogelijkheid van een keizersnede. Maar ik wil juist helemaal niet lezen over een natuurlijke bevalling als ik weet dat die er toch niet komt... Ik wil me voorbereiden op de zekerheid van een geplande keizersnede en het herstel daarna! Dus heb ik besloten dat ik dit gat op wil vullen door mijn artikelen op Mamaplaats te wijden de keizersnede. Naast algemene informatie hoop ik mijn ervaringen te delen en mijn weg naar de bevalling van ons 3e kindje. 

En wie weet volgt er dan ooit nog een boek!

Liefs,
Linda

Populaire posts