MAASPODIUM || VOORJAARSVAKANTIE


'Papa, jij hebt toch wel eens een date met mama?' vroeg Jolie zondagochtend aan Roel bij het ontbijt. 'Nou, vandaag heb ík een date met mama!'

Afgelopen zondag waren Jolie en ik uitgenodigd door het Maaspodium voor de dansvoorstelling 'De Ontspoking' van De Stilte. Niet alleen zagen we een te gekke voorstelling, we proefden ook de vakantiesfeer van het theater en alle leuke extra's die ze te bieden hebben.
Voor de voorstelling werd er een dansworkshop aangeboden die in het teken stond van het gebruiken van je fantasie. De workshop duurde een uur en deelname was gratis. Volgens mij was het heel tof wat er daar binnen gebeurde, maar Jolie vond het toch nog een beetje te spannend om mee te doen.
Daarom bleven wij 'veilig' in de foyer, waar ook genoeg te doen was. Zo kon je een picknickmand en kleedje bestellen en samen picknicken. Helaas was het zondag noodweer en was het buiten drijfnat, maar hoe leuk is het om bij beter weer dik aangekleed met je kleedje neer te strijken in het gras voor het Maaspodium? Lekker binnen blijven mag ook, als de eerste zonnestralen naar binnen schijnen door de hoge ramen waan je je zo midden in de zomer!

Ook was er weer de kist met oud-Hollandse spellen, die Jolie inmiddels kent en waar ze al direct op af rende nog voor ik de kaarten opgehaald had. En nadat we een drankje hadden gehaald heeft ze ook nog even geknutseld. Er stonden namelijk twee tafels met een leuke knutselopdracht en bakken vol materiaal. Ze vermaakte zich zo
goed dat ze het bijna jammer vond dat de voorstelling begon! :)


De voorstelling was geweldig! Jolie vond het in het begin een beetje eng en kroop bij me op schoot, maar toen we er eenmaal in zaten vond ze het spannend en af en toe heel grappig. Het was onze eerste dansvoorstelling, hiervoor hebben we vooral theater gezien. Jolie heeft voor kerst een boek gekregen over Het Zwanenmeer en ze vraagt vrijwel iedere dag of ik daaruit wil voorlezen. Dat we nu dan zelf naar een dansvoorstelling gingen, sloot helemaal aan op haar interesse. Ze vond het net zo tof als ik!


Na de voorstelling liep Jolie meteen terug naar de knutseltafel. Maar door een mevrouw met een microfoon werd opgeroepen dat er boven een spionnenschool-workshop begon! Dus daar waren die 'GEZOCHT' posters voor die ze geknutseld had! Boven verzamelde zich een groep kinderen van alle leeftijden en samen met een docent gingen ze op zoek naar de boef in de menigte! Jolie vond het superspannend! Toen we thuis kwamen was ze eerste instantie voller van de speurtocht dan van de voorstelling haha!


 

Heb je nog geen plannen voor de komende dagen, kijk dan echt even HIER voor het rooster van het Maaspodium. En trek er gerust de hele ochtend of middag voor uit. Ik kreeg Jolie bijna niet meer mee naar huis!
Mocht het deze vakantie niet meer lukken, in de meivakantie is er weer een gloednieuw programma! Zeker de moeite waard om in de gaten te houden!

Liefs Linda

Populaire posts